Kanapébolt - az online kanapéáruház

Kanapé

Tökéletes kanapék az otthonába
A kanapébolt szófáit kényelmes lakásokba terveztük. Tudjuk, hogy a kanapé nem csak ülőhely: itt élvezi otthona kényelmét és üdvözli a barátait.
Választhat fix, vagy ágyazható, illetve relax funkcióval rendelkező kanapékat stílusok széles választékából: legyen az modern, klasszikus vagy nordic design.


34termék

Baja kanapé

A modell színválasztéka:
Változat:
3 sz.
Szélesség (cm):
216
177 999 Ft

Füles kanapé

A modell színválasztéka:
Változat:
2 sz.
Szélesség (cm):
150
180 999 Ft
 

Tudjuk, hogy a nappali a lakásunk központja. Időnk nagy részét itt töltjük, ahol a család, vagy a baráti társaság beszélget, filmet néz, vagy csak pihen, éppen ezért kényelmesnek és stílusosnak kell lennie.

Páratlan kanapéink kis, és nagy helyiségekben egyaránt megállják helyüket, legyen az a 2 személyes vagy 3 személyes kanapé fix, ágyazható vagy relax funkcióval rendelkező ülőbútor.

Kínálatunkban biztosan talál olyan szófákat amelyek pontosan megfelelnek otthona stílusának.

A kétszemélyes és háromszemélyes kanapék megfelelő elrendezése
A legfeljebb 3 üléses kanapék és más egyedi ülőbútorok nagy előnye, hogy flexibilisen elrendezheti őket a szobában. Így bármikor átalakíthatja lakását tetszése szerint, és gyorsan elegendő helyet is biztosíthat vendégei számára is. A 2 és 3 személyes kanapékat nyugodtan elhelyezheti a szoba közepén is, hiszen a hátfal ugyanazzal az anyaggal van kárpitozva.

A kétszemélyes és a háromszemélyes kanapékat kiválóan kiegészítheti megfelelő fotelekkel, vagy székekkel is. Azonban, ha kevés ülőhelyre van szüksége, vagy a szellősen berendezett szobákat részesíti előnyben, akkor egyetlen kanapé is a lakásának fókuszpontjává válhat:ezért kínálunk 2 üléses és 3 üléses kanapékat sokféle dizájnban.

Kétüléses és háromüléses kanapék kis lakásokhoz
Nem mindenkinek van ellegendő helye egy nagy nappali kialakítására, vagy egy nagy sarokgarnitúra elhelyezésére. Ez nem probléma, hiszen a kis helyiségekhez is vannak kivételes kanapék. Egy kisméretű létszemélyes dívány a legkisebb helyeken is megtalálja a helyét, ahol bűbájos estéket tölthet el. Figyeljen rá, hogy a kárpitos kétüléses szófája ne foglaljon el túl sok helyet. Ilyenkor keskeny lábuknak és egységes kárpitozásuknak köszönhetően a skandináv stílusú kanapék tökéletesen mutatnak kisebb helyiségekben.

A 3 személyes kanapé megfelelő választás nagyobb családoknak
Van elég helye a nappaliban egy kiváló rekamié számára? A háromszemélyes díványt egy kétszemélyes sezlonnal is kombinálhatja, továbbá otthonos fotelekkel is, hogy mindenki megtalálja nyogodt helyét. Ilyenkor nagy előny, hogy a vendégeivel folyamatosan szemkontaktust tud kialakítani. A dohányzóasztalokkal ugyancsak tökéletesen kiegészítheti a 2 és 3 személyes kanapék kombinációját, és mindig oda teheti őket, ahol szükség van rájuk.

A mindennapok kényelmes kanapéágyai
Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor a kihízható kanapékat általában csak két ember tudott kinyitni nagy nehézségek árán. Ma egy modern ágyfunkcióval rendelkező kanapé általában könnyen átalakítható kényelmes fekhellyé. A kényelmes ágyazható kanapék pótolják a vendégágyakat, ugyanakkor kényelmes ülést biztosítanak a nap folyamán. A kárpitos kanapéágyak egyszerűen kezelhetőek és kis helyen is elférnek.

Mire figyeljük kanapéágy vásárlásakor?
Milyen gyakran alszik a kinyitható kanapén?
Néha, sokszor, állandóan ... Figyelembe kell venni az optimális kényelemi elvárásokat is attól függően, hogy milyen gyakran használják alvásra a kanapéágyat. 

Keresztben vagy hosszirányban vagy alszanak rajta? Milyen irányba kell kinyitni a kanapét? Mennyi hely van a kanapéjának? A helytől függően a keresztben, vagy a hosszanti irányban fekvő modell a megfelelő választás. A kanapé hosszanti részén fekvő modelleknél a háttámla, illetve szükség esetén a karfák egyszerűen lehajthatók. A keresztirányú fekhely átalakítási mechanizmusa másképp működik, ott a fekvőfelületet előre nyitjuk ki. Mi legyen az ágyneművel? Ha máshol nincs hely, az ideális megoldás az Ön számára egy ágyneműtartós kanapé.

Találja meg a megfelelő dizájnt egyenes kanapékjához
Az egyenes kanapék választéka szinte megszámolhatatlan, melynek természetesen vannak előnyei és hátrányai is: ha már van róla kontkrét elképzelése, akkor nagy az esély arra, hogy megtalálja álomkanapéját. De ha kevésbé gondolt a designbeli kérdésekre, akkora választék gyorsan eláraszthatja.

Amennyiben bizonytalan a két- vagy háromszemélyes kanapé stílusában, akkor válasszon nyugodt színeket finom mintával. Ezeket könnyen kombinálhatja más bútorokkal: időtlen klasszikusok. Ha a szófa nem túl domináns a szobában, akkor játszhat a többi berendezési tárggyal is, és a trend függvényében átformálhatja. Azonban személyes stílusa meghatározó, akkor a kanapévásárlás is egyszerűbb: nálunk megtalálja a klasszikusabb modelleket időtlen kivitelben, valamint az élénk színű, extravagáns szövetekkel kárpitozott, és a szokatlan dizájnnal rendelkező két- és háromszemélyes kanapékat, vagy a velúrhuzatú kanapétól  modern, és az ipari stílusú díványig. 

Az elegáns kanapékat részesítik előnyben egyszerű, szögletes formában, amelyek tökéletesen harmonizálnak az ipari formavezetéssel, a fehér falakkal és a modern műalkotásokkal a minimalista stílust kedvelők. Egy hatalmas, gombokkal tűzött Chesterfield kanapé sok párnával és kényelmes kárpitozással egy hangulatos szigetté válik, amelyen kellemes zenét hallgathat, elolvashatja kedvenc könyvét vagy csak relaxál a mindennapok fáradalmai után. A provanszi stílusú, színes virágokkal nyomtatott dívány pedig optikailag helyettesíti a virágos rétet esős napokon. 

Népszerű anyagok a kanapéválasztáshoz
Mivel a két-, és háromszemélyes kanapék ilyen flexibilisen használhatók, és valóban illeszkednek bármely helyiségbe, mindenféle formában, színben és természetesen anyagban megtalálhatja őket. 
A kanapé optimális felülete elsősorban attól függ, hogy hol használják őket legyen az kárpitozva valódi bőrrel, műbőrrel vagy ökobőrrel, finom pamutszövetekkel, kivételes bársony- és velúrszövetekkel, strapabíró poliészter huzatokkal vagy hűsítő vászonszövetekkel. Amennyiben háziállatai is felmehetnek rá, akkor javasoljuk kisállatbarát szöveteinket. Amennyiben nagyon könnyen tisztítható kanapét keres, akkor javasoljuk az AquaClean, EasyClean vagy Easy Water Clean szöveteinket. Ha már előre tudja, hogy milyen igénybevételnek lesz kitéve az ülőbútora, akkor széles választékunkban biztosan megtalálja álmai modelljét.

Kétszemélyes és háromszemélyes ülőbútorok - kanapék hagyományokkal
Ellentétben az olyan variációkkal, mint a hatalmas kanapék, sarok- és kanapéágyak, valamint a nagy U alakú, vagy U form sarokkanapék, az egyedileg álló 2 és 3 személyes rekaiék nagyon közel vannak az eredeti lképzeléshez.
A kanapé szó az arab „Suffa” szóból származik, melynek fordítása lefekvő pad. A kényelmes nyugágyak és ülések már az ókori társadalmakban is ismertek voltak. A rákövetkező századokban azonban csak a nemesek, a gazdagabb polgárok és más magas rangúak számára voltak elérhetőek, mert az ülőhelyet és a fekvő nyugágyakat igazi luxusnak tekintették.
Az eredeti kanapék és rekamiék eredetileg hevederekből szőtt keretek voltak, melyekre szőrméket és takarókat helyeztek el, később az ácsok azt találták ki, hogy a 16. század vége felé az erős fa kereteket állványként használják, melyekre szárított levelekkel, gyapjúval és lószőrrel tekerték be, és erős anyaggal borították be. Az első kanapék már elkészültek és hamarosan beköltöztek a privilegizált ügyfelek lakásaiba. Ezeket elsősorban fekvésre tervezték, és két magas oldalrésszel látták el, amelyeket háttámlának használtak. A kanapé jelenlegi formájában, alacsony oldalsó kartámaszokkal és magas háttámlákkal, csak a 19. század elején jött divatba, amikor nem tartották helyesnek az "elfekvő" látogatók fogadását. Bár az eredeti forma "ottománként" vagy rekamié formájában továbbra is szórványosan megmaradt a luxus kivitelű lakásokban, a kanapé győzedelmes előretörését a széles középosztály körében kezdte meg.

Szűrés
Szélesség (cm)
150 - 245
Mélység (cm)
87 - 111
Magasság (cm)
74 - 105
Ágyazható
Ágyrendszer típusa